ایسنا نوشت:
پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford) موفق شدند مکانیسم دقیق نورونهایی که یادآوری خاطرات را ممکن میسازند، مشخص کنند.
در این بررسی به شرکتکنندگان، وظایفی مربوط به حافظه واگذار شد. هر شرکتکننده باید در عرض دو روز، دو خاطره دارای اشتراک اما جداگانه را به خاطر میسپرد. پژوهشگران در روز سوم، ارتباط میان دو خاطره را با کمک یک اسکنر ام. آر. آی بررسی کردند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهند حداقل دو ناحیه از مغز، در اصلاح ارتباط حافظه نقش دارند. نخستین ناحیه، هیپوکامپ است. هیپوکامپ، با آن دسته از عملکردهای مغز که در سطح بالاتری قرار دارند، در ارتباط است و خاطرات مشترک را با کمک اطلاعات مفهومی جدا میکند.
پژوهشگران در مرحله دوم و اواسط اسکن، از تحریک مغزی استفاده کردند تا تراکم "گاما آمینوبوتیریک اسید"(GABA) را در مغز کاهش دهند. گاما آمینوبوتیریک اسید، یک ناقل عصبی در مغز است که فعالیت نورونهای دیگر را کاهش میدهد و ارتباط میان سلولهای مغز را تنظیم میکند. پژوهشگران دریافتند که با کاهش گاما آمینوبوتیریک اسید، دخالت حافظه عصبی افزایش مییابد. این موضوع نشان میدهد که علاوه بر هیپوکامپ، مهار حافظه عصبی هم میتواند از همکاری میان خاطرات مشترک پیشگیری کند.
دکتر "هلن بارون"(Helen Barron)، سرپرست این پژوهش گفت: توانایی مغز ما در به خاطر سپردن رخدادهای گوناگون زندگی روزمره، باورنکردنی است. ما میتوانیم بین روزهای گوناگون، تمایز قائل شویم و جزئیات مهمی مانند محل پارک کردن دوچرخه خود در هر روز را به صورت جداگانه به خاطر بیاوریم. درک نحوه انطباق خاطرات با یکدیگر و به یاد آوردن آنها به صورت جداگانه، میتواند به ابداع روشهایی برای درمان بیماریهایی مانند آایمر یا اسکیزوفرنی کمک کند.
پژوهشگران در نظر دارند این بررسی را روی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و اوتیسم انجام دهند. آنها در جستجویداوطلبانی هستند تا با بررسی آنها، اطلاعات بیشتری در مورد مکانیسمهایی که از مغز در برابر تداخل حافظه محافظت میکنند، به دست بیاورند.
برای آگاهی از جدید ترین اخبار و دانستنی ها به سابت
factplus.ir مراجعه فرمایید.
برای آگاهی از جدید ترین اخبار تکنولوژی به وبلاک
newstec.blogfa.com مراجعه کنید
درباره این سایت